Open Monumentendag

10-09-2017

Traditiegetrouw is het domein gratis te bezoeken.
_In ANNO 1465 loopt de expo ‘Een vergeten tijd gedetecteerd’.
In de voormiddag worden twee lezingen georganiseerd en Archeoloog Pieterjan Deckers van de Vrije Universiteit Brussel geeft bij de vondsten meer uitleg over het onderzoek.. Inschrijven is niet nodig.
_In het Natuurpark loopt de tentoonstelling ‘De Duitse negatieven 1917-1918’.
Om 10u30, 13u30 en 15u30 kun je de tentoonstelling leren kennen met een gids.
Inschrijven voor de rondleidingen is aangewezen.

10-09-2017

10.09 _OPEN MONUMENTENDAG

Op Open Monumentendag stellen we het domein traditiegetrouw opnieuw gratis open.

_In ANNO 1465 loopt de expo ‘Een vergeten tijd gedetecteerd’. Aan de hand van metaaldetectievondsten wordt een beeld geschetst van de bewoning in onze kustvlakte tijdens de vroege middeleeuwen.

Archeoloog Pieterjan Deckers van de Vrije Universiteit Brussel geeft op Open Monumentendag bij de vondsten meer uitleg over het onderzoek.

In het kader van de expo worden in de voormiddag ook twee lezingen georganiseerd:

11u: Patrick Bultinck geeft uitleg over de metaaldetectiehobby en hoe dit op een positieve manier kan bijdragen aan wetenschappelijk archeologisch onderzoek.

11u45: Natasja Peeters, directeur van het War Heritage Institute (Waar het memoriaal van Breendonk en het Koninklijk Legermuseum in Brussel onder ressorteren), zal uitleg geven bij haar onderzoek naar Trench Art, loopgravenkunst uit de Eerste Wereldoorlog. Deze activiteiten gaan door in ANNO 1465. Inschrijven is niet nodig.

_In het Natuurpark loopt de tentoonstelling ‘De Duitse negatieven 1917-1918’. Tijdens de Eerste Wereldoorlog ondernamen de Duitsers een uniek project: ze probeerden zoveel mogelijk monumenten in België te fotograferen. Dit vormde de eerste fotografische inventarisatie van monumenten in ons land. De foto’s zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. In Raversyde werden de mooiste beelden uit West-Vlaanderen geselecteerd.