TENTOONSTELLING 'DUITSE GLASNEGATIEVEN'

_NATUURPARK
18.06 - 31.05.2018

_ATLANTIKWALL (Tijdens de normale openingsuren)
18.06 - 12.11.2017

 

Terug naar activiteitenkalender

Large

Het artistiek erfgoed in West-Vlaanderen door de lens van de bezetter

Tijdens de twee laatste jaren van de Eerste Wereldoorlog was het Belgisch cultureel erfgoed het onderwerp van een uitzonderlijk project. Een groep van ongeveer dertig Duitse kunsthistorici, fotografen en architecten doorkruisten het hele land om de belangrijkste monumenten op Belgische bodem te fotograferen. Tussen de zomer van 1917 en de herfst van 1918 maakten zij meer dan 10.000 fraaie opnames van Belgische kerken, begijnhoven, kastelen, burgerwoningen, gedenktekens, interieurs en kunstwerken … In 1927 slaagde de Belgische Staat er in om de volledige collectie glasnegatieven op te kopen. Ze zijn nu eigendom van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium.

In Raversyde tonen we de meest opvallende, meestal nog nooit geziene, foto’s die genomen werden van het Erfgoed in Brugge en de rest van West-Vlaanderen. Ook op andere plaatsen in België kun je deze zomer kennis maken beelden uit dezelfde reeks.

Op zondag 18 juni kunnen geïnteresseerden een geleid bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘De Duitse negatieven’, om 14 en 16 uur. Inschrijven voor de rondleidingen is nodig en kan via info@raversyde.be of 059 70 22 85.

 

Org.: Raversyde i.s.m. IRPA/KIK (Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium), gidsenkring De Lange Nelle & de Nationale Loterij