Dessel

SITE ROND DE OBSERVATIEBUNKER E13BIS (WO II)
Bunkerwandeling met of zonder gids

Deze oeverbunker uit het Interbellum maakte deel uit van de Belgische Grensstelling aan het kanaal Dessel-Schoten. De bunker is groter dan een standaard oeverbunker en was voorzien van een periscoop. Ook de omgeving is meer dan de moeite waard. Je vindt er een panoramische toren met zicht op de kanalen en bunkers, een reconstructie van een originele loopgraaf en restanten van communicatieschachten.
Op zondag 5 juni er de bunkerwandeling met gids van 9u30 - 11u30 (inschrijven is verplicht). Individuele bezoekers kunnen doorlopend de bunkerwandeling volgen, zonder gids. Volg de wegwijzers en ontdek de loopgraven en bunkers. Op zaterdag 4 juni is er de bunkerwandeling voor kinderen en die gaat door van 14 - 16u30 (inschrijven is verplicht). 
Op Bunkerdag kan je met je gezin ‘Op stap met Sergeant Gilbert’, een Belgische sergeant die deelnam aan de strijd bij de Desselse bunkers en kanalen. Aan de hand van een kindvriendelijke brochure leer je meer over bunkers, loopgraven en het dagelijks leven als soldaat in oorlogstijd. In de bezoekersruimte van de Sas4-toren staat een vitrinekast met authentieke objecten die de rode draad vormen doorheen de wandeling. Meer info over deze voorwerpen kan je vinden op de gratis Erfgoedapp (erfgoedapp.be).

WANNEER
Op zaterdag 4 juni is er de bunkerwandeling voor kinderen en die gaat door van 14 - 16u30.
Individuele wandeling en ‘Op stap met Sergeant Gilbert’ van 10:00 tot 18:00 (doorlopend).
Op zondag 5 juni er de bunkerwandeling met gids van 9u30 - 11u30.
INSCHRIJVEN NOODZAKELIJK
Vooraf inschrijven is noodzakelijk voor de bunkerwandeling met gids, je doet dit via www.molsegidsenkring.be. Voor de individuele bunkerwandeling is vooraf inschrijven niet nodig.
ROLSTOELTOEGANKELIJK

LOCATIE
Vertrek en eindpunt wandeling bij Sas4-toren, Nieuwedijk 72Z, 2480 Dessel.
GPS: 51.2347°, 5.1635°
INFO
www.molsegidsenkring.be
https://www.dessel.be/sergeantgilbert
ORGANISATIE
Lokaal bestuur Dessel, Molse Gidsenkring en Battleforthelocks.

Bunkerdag 2022
Bunkerdag 2022
Bunkerdag 2022
Bunkerdag 2022
Bunkerdag 2022
Bunkerdag 2022