’44 - ’19. Van Bevrijding tot Verzameling’

Vandaag open van 10:30 tot 18:00
Laatste toegang één uur voor sluitingstijd
Bekijk de openingsuren
zondag, 9 juni, 2019

 

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat België bevrijd werd door de Duitse bezetter. Na de landing in Normandië (6 juni 1944) en de bevrijding van Parijs (19-25 augustus 1944), werd ook België bevrijd in september 1944.

De oorlog liet heel wat sporen na. Maar wat gebeurde er met de objecten uit de Tweede Wereldoorlog?

In RAVERSYDE ATLANTIKWALL (bovenverdiep bezoekerscentrum) ontdek je de collectie van André Hast, met meer dan 3000 voorwerpen uit WOII.
Al van kindsbeen af aan verzamelde André Hast uit Sint-Andries (Brugge) alles wat te maken had met de Tweede Wereldoorlog. Hij bouwde een echt privé-museum uit en een verzameling met meer dan 3000 voorwerpen. Na zijn overlijden in 2009 werd deze verzameling geschonken aan Provinciedomein Raversyde. Er werd geopteerd om de collectie als één geheel te bewaren, zoals ook het geval was in zijn privémuseum.

In RAVERSYDE NATUURPARK ontdek je dan weer de persoon achter de verzamelaar. Je vindt er fotoportretten van WOII-verzamelaars van vandaag. Een breed scala aan persoonlijkheden met de meest diverse verzamelingen komen aan bod.
Anderzijds vind je er historische foto’s over achtergelaten objecten uit WOII. Deze foto’s van verlaten objecten stralen vervreemding en tristesse uit.

Praktische info
De tentoonstelling loopt van 9 juni tot en met 11 november in RAVERSYDE ATLANTIKWALL (bovenverdieping bezoekerscentrum) en in RAVERSYDE NATUURPARK staan er modules met foto’s op verschillende locaties in het park.