Openings weekend

ATLANTIKWALL & ANNO 1465

16 en 17 maart 2019

10.30 - 18U (Laatste toegang één uur voor sluitingstijd)

Gratis toegang

 

Terug naar 'Events'

Large
Vandaag open van: 
10:30 - 17:00
Laatste toegang één uur voor sluitingstijd
Bekijk de openingsuren

 

Op 16 maart wordt Batterij Aachen, een uniek bunkercomplex uit WOI, feestelijk geopend. Het is de enige nog volledig bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste wereldoorlog. De batterij bestond uit vier geschutstellingen met kanonnen, observatiebunkers, munitiebunkers, een bomvrije schuilplaats en houten manschappenverblijven.

De voorbije jaren werd Batterij Aachen grondig gerestaureerd, er werd een nieuw rolstoeltoegankelijk pad aangelegd met de steun van Toerisme Vlaanderen en het geheel kreeg een nieuwe museale inrichting.

Met beeld, animaties en een 3D-reconstructie kom je meer te weten over de oorlog op zee, het leven in de kustbatterij en de kustverdediging. Op een interactieve manier duik je in WOI en kijk je door de ogen van de Duitse soldaat. Je wandelt er in een glooiend duinenlandschap met zicht op zee. Benieuwd? Kom, kijk en beleef Batterij Aachen!

Tijdens het Openingsweekend geven gidsen een extra woordje uitleg op Batterij Aachen.

Verder worden ook de huisjes ‘bewoond’ van het verdwenen vissersdorp Walraversijde in ANNO 1465. De huisjes komen tot leven en je stapt letterlijk binnen in de middeleeuwen.