Bezoek ANNO 1465

Het verdwenen middeleeuwse vissersdorp Walraversijde in ANNO 1465 is een van de belangrijkste archeologische sites in Vlaanderen. Op de locatie van het middeleeuwse dorp werden drie vissershuisjes en een bak- en visrookhuis gereconstrueerd. We voorzien een aangepast Covid-19-parcours. Ingangskaarten kunnen enkel online gereserveerd worden.

Honden zijn niet toegelaten op ATLANTIKWALL en in ANNO 1465, met uitzondering van geleidehonden. In het NATUURPARK kan men wandelen met de hond aan de leiband; er is ook een loopweide voorzien.

De wandeling doorheen het gereconstrueerde middeleeuwse landschap brengt je langs het huis van een rijke reder en de woonst van een vissersweduwe. Ga binnen in het huis van de bakker/visroker en zijn gezin en het bak- en rookhuis. De charmante huisjes, met de originele middeleeuwse bakstenen heropgebouwd, zijn werkelijkheidsgetrouw gereconstrueerd met oog voor detail en huiselijkheid.

ANNO 1465

Alle voorwerpen in de huizen zijn getrouwe replica’s van de vondsten uit de voorbije jaren. Daarna wandel je via de keet van de archeoloog en een gereconstrueerde opgravingssite naar het hoofgebouw met de originele vondsten. In het museum kom je meer te weten over het dagelijkse leven en het archeologisch onderzoek. Een bezoek aan ANNO 1465 duurt ongeveer 90 minuten.

ANNO 1465
ANNO 1465
ANNO 1465
ANNO 1465