Beaufort ‘Buiten de grenzen’

21.06 - 21.09:

BEAUFORT ‘Buiten de grenzen’  Toegangsprijs: 5 euro

Large
Vandaag zijn we gesloten
Bekijk de openingsuren

In de zomer van 2015, van 21 juni tot en met 21 september, wordt Beaufort voor de vijfde maal georganiseerd. Deze vernieuwende editie getiteld ‘Buiten De Grenzen’ kiest voor een totaalproject langs de kust, waarbij een solotentoonstelling van het collectief ‘A Dog Republic’ onder leiding van de 91e jarige architect, urbanist en ontwerper Yona Friedman wordt gecombineerd met een groepstentoonstelling op drie provinciale locaties: Het Zwin Natuurcentrum aan de oostkust,  Raversyde in het midden en het bezoekerscentrum De Nachtegaal met de omringende Oosthoekduinen aan de westkust. Het collectief ‘A Dog Republic’ ontwikkelt een omvangrijk project, ‘Musée Promenade’ in de 10 kustgemeenten.
De groepstentoonstelling op Raversyde brengt zowel kunstwerken in Atlantikwall, ANNO 1465 als in het Natuurpark. Een combinatie van net afgestudeerde kunstacademici, meer gevestigde namen en bekende internationale kunstenaars gaan de uitdaging aan en brengen verrassende en zeer diverse voorstellen. Zo is er werk te zien van: CHARIF BENHELIMA, KATINKA BOCK, KASPER BOSMANS, THORSTEN BRINKMANN, LUCILE DESAMORY, INGRID LUCHE, ALESSANDRO PESSOLI, NICOLAS PROVOST, RINUS VAN DE VELDE, LILY VAN DER STOKKER, CYRUS KABIRU, MARC BIJL, A DOG REPUBLIC.
Let op! De werken opgesteld in de musea ANNO 1465 en ATLANTIKWALL zijn enkel te bezoeken tijdens de openingsuren van deze attracties!
Weekdagen: 10.30-17u / Schoolvakanties, weekends, feestdagen: 10.30-18u.  Laatste bezoek voor alle musea één uur voor sluitingstijd. Op 21 juni wordt Beaufort officieel geopend. De hele dag worden er extra aciviteiten georganiseerd; mét ook middeleeuwse bewoners die de confrontatie aangaan met hedendaagse kunst. Het volledige programma vind je een week voor aanvang van het evenement op www.raversyde.be.
Reserveren voor een Beaufort-rondleiding in Raversyde kan via www.vizit.be (o.a. op 21.06, 27.06, 05.07, 25.07, 22.08, 05.09, 13.09 & 20.09)./ info: www.beaufort2015.be

Org.: Mu.ZEE i.s.m. Raversyde, De Nachtegaal, Het Zwin en de 10 kustgemeenten
Loc.: Atlantikwall, ANNO 1465 & Natuurpark