Coronamaatregelen in Raversyde

Beste bezoeker,

We zijn blij om je vanaf 18 juni terug in Raversyde te mogen verwelkomen.

We houden uiteraard rekening met de verschillende maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad voorschrijft. We houden deze nauwgezet bij. We wensen dat elke bezoeker (en medewerker) in alle veiligheid kan genieten van het boeiende en unieke Raversyde.

Het parcours op de Atlantikwall is tijdelijk niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens, in ANNO 1465 is dit wel het geval. 

Je raadpleegt best de informatie van de federale overheid om te weten of je verplaatsing richting Raversyde toegelaten is.

Lees onderstaande veiligheidsmaatregelen bij het reserveren van een ticket.

Ticket reserveren

Hoe kan ik een ticket kopen voor Raversyde?

Volgens de voorschriften van de Nationale Veiligheidsraad moet je vooraf een ticket reserveren.
Doe dit via het online ticketsysteem.  Voor vragen kun je terecht op het nummer +32 (0)59 70 22 85.
We hebben slechts een beperkt aantal tickets per kwartier beschikbaar. Voorlopig ontvangen we op de Atlantikwall 20 bezoekers per kwartier. Op ANNO 1465 ontvangen we 15 personen per kwartier. Een bezoek aan de Atlantikwall duurt zo’n 90 minuten (1900 meter), aan ANNO 1465 zo’n 60 minuten (600 meter).
Denk er aan tijdig je ticket te reserveren!

Ticket reserveren 

Hoe kan ik een ticket betalen?
Als je online reserveert, betaal je jouw ticket ook online.

Moet ik stipt op tijd komen en hoe lang mag ik blijven?

Het tijdslot duidt het kwartier aan, waarbinnen je je moet aanmelden aan het onthaal. Kom je toe in een ander tijdsblok? Dan zal het afhangen van het reeds aanwezige aantal bezoekers in dat tijdsblok of je er nog bij kan. Voor je veiligheid vragen we je om tijdens het bezoek het circulatieplan te volgen.

Onthaal

Kan ik op een veilige manier de musea betreden?

Bij aankomst aan het onthaal, zal je duidelijk zien dat de ingang en uitgang gescheiden zijn. Bij bezoek aan de Atlantikwall ook letterlijk: de uitgang werd omgeleid naar een andere locatie langs dezelfde straat. Laat dus zeker niks achter bij de balie. De lockers kunnen niet gebruikt worden.

Moet je even aanschuiven? Hou dan zeker 1,5 meter afstand van de andere bezoekers. 

We ontsmetten de deurklinken meerdere malen per dag en vragen je om, eenmaal binnen, jouw handen te ontsmetten. Aanschuiven doe je op de vloerstickers tot aan de onthaalbalie. Ook op het circuit zal je op een aantal plaatsen misschien eventjes moeten aanschuiven. Maak ook daar gebruik van de aanwijzingen op de vloer. Door de spreiding van de bezoekers zal dit echter minimaal zijn.
Heb je een verkoudheid, koorts, hoest of andere ziektesymptomen? Stel je bezoek dan nog even uit.

Kan ik nog terecht aan het onthaal?

Om de fysieke afstand te bewaren, vragen we je om aan te schuiven op de vloerstickers. Er is een duidelijk parcours vastgelegd zodat je goed weet welke richting je moet volgen. Van dit parcours kan niet afgeweken worden.
Het is niet de bedoeling dat je je ticket koopt aan de balie. De balie dient op dit moment vooral voor het inscannen van je tickets. 
De onthaalmedewerkers helpen je graag verder en zijn beschermd door plexischermen, dit voor jouw en hun veiligheid. Hou, a.u.b., ook van alle andere medewerkers, zoals bijvoorbeeld stewards en bewakers, een fysieke afstand van minimum 1,5 meter in ere.

Bezoek

Kan ik alles bezoeken?

Raversyde werkte een circulatieplan uit voor beide sites, waardoor de bezoeker zo goed als altijd in één richting wandelt en niet kruist met andere bezoekers. 
Op ANNO 1465 zijn twee van de vier huizen binnen te bezichtigen, bij de andere twee kun je binnenkijken. De rest van het museum is volledig toegankelijk, enkele kleine belevingselementen buiten beschouwing gelaten. De audioguides kunnen niet uitgedeeld worden. Op de Atlantikwall werkten we een volledig nieuw parcours uit, waarbij we overdekte en nauwe plaatsen weren. In de meeste bunkers kun je niet binnen. Je kan wel binnenkijken in een aantal bunkers en er werden grote fotopanelen aangebracht die de binnenkant van de afgesloten ruimtes tonen. Er werden extra infoborden geplaatst, ter vervanging van de audioguides, die niet uitgedeeld kunnen worden. Op die manier wandel je vooral in de gezonde buitenlucht en hou je toch nog een bijzonder parcours over tussen de bunkers en andere WO I en II relicten. Je komt ook in enkele loopgangen terecht die normaal niet toegankelijk zijn. Vanaf 1 juli is er ook een zoektocht op het parcours en worden er in de weekends op vaste plaatsen gidsen ingeschakeld. De expo Collectie Hast en ‘Atlantic Wall’ van Stephan Vanfleteren zijn tijdelijk niet toegankelijk. De tijdelijke expo ‘Bang Bang’ van Jonas Vansteenkiste en Veerle Michiels is wel te bezoeken, net zoals de expo over de Eerste Wereldoorlog aan de kust in het Groen Geruite Huis.
Zo is het toch mogelijk om van een uitgebreid aanbod te genieten. Omdat er wat beperkingen zijn op beide parcours besliste de Provincie West-Vlaanderen om te prijzen te verminderen: beide musea zijn elk afzonderlijk te bezoeken voor €4. Een combiticket kost nu slechts €7.

Kan ik in het Natuurpark wandelen?

Het Natuurpark is al even te bezoeken. Kom een frisse neus halen, genieten van de fauna en flora of eindig je dag met de fototentoonstelling die je er gratis kan bezoeken. Op 1 juli start de nieuwe fototentoonstelling, ‘Atlantikwall in vogelvlucht’. Over de Atlantikwall, archeologie en het onderzoek van luchtfoto’s uit de Tweede Wereldoorlog. Je vindt er ook een uniek luchtfotopanorama uit 1945 van de volledige kust.

Kunnen de kinderen gebruik maken van de educatieve belevingselementen?

Voor de kinderen voorzien we verschillende zoektochten en leuke activiteiten. De zoektocht op de Atlantikwall is vanaf 1 juli elke dag aan de balie te verkrijgen. Ook op de panelen van de fototentoonstelling in het Natuurpark vind je leuke opdrachtjes terug. In ANNO 1465 kun je deelnemen aan een kleurwedstrijd. Een overzicht van alle activiteiten vind je in onze activiteitenkalender en op de Facebookpagina.

Moet ik een mondmasker dragen?

Een mondmasker is verplicht in de binnenruimtes (onthaal, tentoonstellingsruimtes, etc.) sinds zaterdag 11 juli. Mondmaskers worden echter niet verkocht.

Shop

Kan ik producten aankopen in de shop? 

Op dit moment kiezen we er nog voor om de shop dicht te laten op Atlantikwall, omdat we gezien de beperkte ruimte moeilijk een veilige circulatie kunnen garanderen. We zijn wel bezig met de aankoop van leuke nieuwe shopartikelen en houden jullie op de hoogte als de shop weer open gaat. De shop in ANNO 1465 is open.

Toiletten

Kan ik veilig een toiletbezoek brengen?

Op de Atlantikwall kun je bij het begin van je bezoek naar het toilet. Ook op het einde van je bezoek, maar dan in een tijdelijk geplaatst toiletblok. Tussen in- en uitgang zijn er geen andere toiletten. Tijdens je bezoek kan je niet terugkeren naar de ingang, gezien het verplichte éénrichtingsverkeer. In ANNO 1465 kun je ook enkel bij het begin en op het einde van je bezoek naar het toilet.
Bepaalde toiletten hebben we voor ieders veiligheid en om de fysieke afstand te bewaren, afgesloten. In elk toiletblok is slechts één persoon tegelijk toegelaten. Bij de ingang op de Atlantikwall geeft een licht aan of het toilet al dan niet bezet is. 
We vragen om de toiletten enkel te gebruiken indien dit echt noodzakelijk is. Respecteer ook hier de afstandsregels. Op de vloer staan aanwijzingen om je hierbij te helpen.
De toiletten worden meermaals per dag ontsmet en gepoetst. In alle toiletten werden er automatische kranen en zeepdispensers aangebracht. We vragen u vriendelijk uw handen te wassen, en voor en na het bezoek uw handen te ontsmetten.

Taverne-restaurant Walrave

Kan ik drinken of eten nuttigen in taverne-restaurant Walrave?

 Je neemt best contact op met Walrave, gezien zij zelfstandig het taverne-restaurant runnen. Je kan hen bellen op: 059 30 62 44, of mailen op [email protected]

Kan ik picknicken in het park? 

Picknicken in het betalend gedeelte van Raversyde is niet mogelijk, ook niet buiten de Coronamaatregelen.

Lockers

Kan ik gebruik maken van de lockers?

De lockers blijven voorlopig niet beschikbaar, gezien we geen circulatie kunnen voorzien.
Hou hiermee rekening en laat overbodige spullen thuis of voorzie een (kleine) rugzak.

Groepsbezoeken

Kan ik Raversyde bezoeken met een groep/bedrijf/school?

Momenteel zijn groepsbezoeken nog niet mogelijk, maar boek gerust al voor de toekomst. Dit geldt voor grote groepen, scholen en bedrijven. Hier volgen we de raadgeving van de Nationale Veiligheidsraad op en het beleid van de Provincie West-Vlaanderen. Indien er versoepelingen zijn, passen we ons beleid verder aan. Bedankt voor het begrip.

Gidsen en team

Bij wie kan ik terecht voor vragen? 

De stewards, jobstudenten en bewakers staan op verschillende plaatsen voor jullie klaar. Er wordt extra personeel ingeschakeld om alles in goede banen te leiden.
Je kan de stewards herkennen aan een rode pet met soldaatje, een grijze jas, een zwarte pull en een rode polo met bunker en soldaatje. De jobstudenten dragen een zwarte T-shirt met wit geschreven anti-oorlogsboodschappen. De bewakers dragen een kostuum met Vigilis-teken.
Heb je een vraag? Je mag hen steeds aanspreken. Gelieve wel steeds 1,5m afstand te houden. Zo bewaak je jouw en ook onze veiligheid. Volg hun instructies ook altijd op. We doen er alles aan om jouw bezoek zo goed en aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Welkom!

Stewards