Archeologiedagen

Date
10/10/20 - 11/10/20
Time
10:30 - 18:00
Location
ATLANTIKWALL, ANN0 1465 en NATUURPARK

Stap binnen in de middeleeuwen en ontdek hoe ze leefden Anno 1465. De middeleeuwse huisjes worden bewoond en een Living History Group geeft je graag een woordje uitleg. Breng ook een bezoekje aan het archeologisch museum. Je ontdekt er opgegraven objecten van het verdwenen vissersdorp.

Misschien wil je zelf iets opgraven? Kinderen gaan zelf aan de slag als een echte archeoloog. Schrijf je in voor de archeologiedagen in ANN0 1465 en je kunt ook deelnemen aan de workshop! Uiteraard is deze coronaproof.

Dit is een gratis activiteit maar reserveren is verplicht via www.raversyde.be/nl/tickets. Wees er snel bij!

In het Natuurpark geniet je van een wandeling langs de fotomodules van de expo “Atlantikwall in Vogelvlucht”. Historische luchtfoto’s genomen tijdens en net na WO II. Ze bieden een unieke kijk op archeologie van de Tweede Wereldoorlog en op het landschap van toen. Ze beslaan de hele kuststrook en vertellen in verbazende details over de geschiedenis van de streek.

Op de expo maak je kennis met het archeologisch onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog, een recente tak binnen de archeologie. Naast vindplaatsen aan de kust, komen er ook enkele archeologische sites en vondsten uit het hinterland aan bod. Luchtfoto’s zijn ook voor archeologen een interessante bron.

Archeologiedagen

Curatoren Birger Stichelbout en Wout Gheyle geven op 10 oktober om 14u een rondleiding in de expo. De expo in het natuurpark kun je gratis bezoeken, maar vooraf inschrijven voor de rondleiding is verplicht via [email protected]

Speciaal voor families is er een speurtocht.

Zoek Vlieg op de foto’s en ontdek de piepkleine details.

Kom je verwonderen over bunkers, strandhindernissen, bomkraters… maar ook zandkastelen!

Welke sporen herken jij op de haarscherpe luchtfoto’s?

Archeologiedagen