Avondrood

Date
-
Time
10:00 - 17:00
Location
Atlantikwall

Historisch openluchttheater te gast in Raversyde

De Dakbroeders nemen de toeschouwers mee in een intieme dialoog tussen 4 onsterfelijke pionnen van de wereldgeschiedenis: Koning Albert en Elisabeth en de troonopvolger van Oostenrijk- Hongarije Franz- Ferdinand en Sophie tijdens hun verblijf op het domein Raversyde in de zomer van 1913. 

Iedereen weet dat de moord op Franz-Ferdinand en Sophie het symbolische startschot van de Eerste Wereldoorlog was. Maar wie weet dat deze man cynisch genoeg als aankomende vorst de vrede in Europa probeerde te bewaken? En hoe behandelde ons koningspaar zijn vrouw Sophie die aan alle andere hoven als minderwaardig beschouwd werd? En hoe keken de gasten naar de onhandige omgang van ons koningspaar met de prikkelbare prins Karel? 

Spel: Franz- Ferdinand (Kurt Defrancq), Morgane Van Tiggel (Sophie Chotek), Frédéric Mylle (Koning Albert) en Celia Bogaert (Koningin Elisabeth), Hannefloor Ferdinande (prinses Marie- José) en Liam Deschepper (prins Karel) 
Tekst en regie: Kathelijn Vervarcke

Wanneer: 
zaterdag 25 september en zondag 26 september 2021, telkens om 10u, 11u, 14u, 15u, 16u, 17u. 

Waar: 
Atlantikwall Raversyde
Parking Nieuwpoortsesteenweg 636, volg nadien de pijlen richting Atlantikwall
De voorstelling vindt plaats in de arena aan het huis van prins Karel. 
max 50 toeschouwers per voorstelling, coronaproof in open lucht. 

Duur: 
ongeveer 45 minuten

Reserveren: 
Telefonisch: 0498/542474 of via het UitLoket van de Stad Oostende, met duidelijke vermelding van het aanvangsuur dat je kiest.
Een productie van De Dakbroeders vzw met Kurt Defrancq, Celia Bogaert, Frédéric Mylle, Morgane Van Tiggel e.a., tekst en regie Kathelijn Vervarcke
i.s.m. Atlantikwall Raversyde en Stad Oostende

Foto copyright Koninklijk archief en Atlantikwall Raversyde

Avondrood - Historisch openluchttheater