Bunkerdag 2022 | Atlantikwall Raversyde

Date

Bunkerdag is ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie, de dag waarop je heel bijzondere plaatsen en bunkers kan bezoeken! De toegang is gratis.

In Atlantikwall Raversyde duik je in twee wereldoorlogen. Na een bezoek aan Batterij Aachen, een WO I-bunkercomplex, ga je op verkenning in het WO II-bunkercomplex Batterij Saltzwedel-neu. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Het belooft een boeiende mix te worden van erfgoed en cultuur.

LEGO Workshop

LEGO Club Brickantiers met LEGO Masters Jan en Julien
10:00 tot 17:00 (duur: 10 min.)

LEGO Masters Jan en Julien, bekend van het gelijknamige VTM-programma, geven een workshop. Kan jij hen helpen om loopgraven en gangen te bouwen? Jan en Julien geven je allerhande tips en tricks.

LEGO Workshop

Demonstratie Radio Amateur Club Oostende

De Radio Amateur Club Oostende communiceert met andere radio amateurs over de hele wereld. Duik in de bijzondere wereld van de radio communicatie. Verwacht je aan demonstraties van radioverbindingen in morse, spraak,… Kom kennis maken met alle aspecten van deze hobby.

Demonstratie historische verrekijkers
Binocular History Society 

Een expert van de Binocular History Society geeft een demonstratie van historische verrekijkers en vertelt je alles over deze bijzondere toestellen.

Bunkerdag 2022

Bunkersafari  | Fietstocht

Vertrek om 9:45: Nieuwpoortsesteenweg 636 (aan de Radar)  | Deelname is gratis, schrijf je vooraf in!

Ga je mee op bunkersafari?  Een gids leidt je langs verborgen natuurpareltjes, vertelt straffe verhalen uit het woelige verleden van het hinterland en passeert een aantal interessante bunkers zoals Steunpunt Seydlitz, Von Leeb of Bamburg. Nog nooit van gehoord? Geen nood, je ontdekt het tijdens de fietstocht.

Bunkerdag 2022

Onderweg geniet je van de natuurpracht. De gratis fietstocht is 22 km (2,5 à 3 uur).  Meebrengen: fiets, mondmasker, dorstlesser en versnaperingen. Reserveer via dit formulier.  

 

Theatervoorstelling Zwartzak door Wim Claeys
Atlantikwall Raversyde: prins Karel Arena
Om 11:00 en 14:00 (duur: 75 min.)

Wim Claeys vertelt, zingt en speelt Zwartzak. Een ‘coming of age’ waarin hij in zijn eigen verleden graaft. Opgegroeid als kind van een Oostfronter en  gekneed door het militante Vlaams-nationalisme blikt de veertiger terug op zijn jeugd. Met weerzin, loutering en mildheid.  
Tekst en spel: Wim Claeys , Gitaren: Ward Snauwaert 
Reserveer via dit formulier. 

Bunkerdag 2022

Activiteit onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen tegen COVID-19.