Maand van de vrije tijd

Date
20/09/20
Time
10:30 - 17:30
Location
ANN0 1465 & ATLANTIKWALL

Dit is een gratis activiteit maar reserveren is verplicht via www.raversyde.be/nl/tickets, wees er snel bij!

Op vaste locaties geeft een familiegids je een woordje uitleg. De gids houdt rekening met verschillende leeftijden en met de fysieke afstandsregels.

Je ontdekt interessante weetjes over het soldatenleven en vrije tijd tijdens de twee wereldoorlogen. Benieuwd naar de oorlog op zee en de kustverdediging tijdens de Eerste Wereldoorlog? Of wil je meer te weten komen over de Atlantikwall en de strandhindernissen uit WO II?

Wist je dat er zo’n 500 jaar geleden in Raversyde een middeleeuws vissersdorp was? Breng een bezoekje aan ANNO 1465, ontdek de gereconstrueerde vissershuisjes en de vondsten uit het verdwenen dorp. Een gids vertelt je meer over hoe de inwoners hun vrije tijd doorbrachten in de middeleeuwen!

 

Maand van de vrije tijd - Oostende

Gezien het grote succes op Open Monumentendag, herhalen we de workshop ‘ontcijfer de morsecode’. Communicatie is belangrijk, ook tijdens de oorlog. Je stuurt elkaar om allerlei redenen berichten. Communiceren gebeurde ook met een morseapparaat. Ontdek alles over de morsecode en -alfabet. Misschien kun je zelf de morsecode ontcijferen?

Neem ook deel aan de workshop zaadbommen maken. Laat je inspireren op de moestuintjes van de soldaten & maak je eigen bol met bloemzaden. Fleur daarna je buurt of tuin op met wilde bloemen!

Maand van de vrije tijd