Online aanbod Erfgoeddag

Date
-
Time
09:00 - 18:00
Location
Online

DOCUMENTAIRE OFF THE WALL
SECUNDAIR ONDERWIJS - Eerste tot derde graad    
Documentaire en lesmap Off the Wall (ONLINE) | 25-29 april
Bekijk de documentaire ‘Off the Wall’. Jongeren reflecteren over oorlog, vrede, grenzen, muren en de Atlantikwall. Ze brainstormen over vluchten en hoe het voelt om altijd onderweg te zijn. Je gaat daarna aan de slag aan de hand van verschillende opdrachten in de lesmap.  
Bekijk de documentaire
Download de lesmap

De documentaire kwam tot stand dankzij het Creative Europe Project Atlantikwall Europe en werd gemaakt door filmmakers Toyah Van der Poten en Yel Ratajczak, het artistiek proces werd begeleid door theatermaker Pascal Buyse. De lesmap zelf werd gemaakt i.s.m. Mastiek – BAMM!.  

 
BOEM PAUKESLAG: BEZETTE STAD X 5
DERDE GRAAD ASO en NT2
Virtuele toer en opdrachten (ONLINE) | 25-29 april
Vijf jonge kunstenaars gingen aan de slag met de dichtbundel Bezette Stad van Paul Van Ostaijen. Het resultaat is te zien in een reizende expo (nu in Atlantikwall Raversyde). Breng een virtueel bezoek aan de expo. Je gaat daarna aan de slag met de opdrachtenbundels. I.s.m. Letterenhuis 
Breng een virtueel bezoek aan de expo en ga daarna aan de slag met de opdrachtenbundels.
Wie wil kan de expo achteraf bezoeken in Atlantikwall Raversyde. Zo maak je de brug naar WO I en oorlog in het algemeen.

De installatie, lespakketten en de virtuele rondleiding zijn een project van het Letterenhuis i.s.m. Bibliotheek Hasselt-Limburg & Vlaams-Nederlands Huis deBuren.