Smakelijk Raversyde

Date
Location
Atlantikwall & ANNO 1465
Zet je smaakpapillen op scherp en proef van heel wat activiteiten in Atlantikwall Raversyde.

Reserveren via tickets.raversyde.be is aanbevolen.
€ 12 (reductie: € 10)
Openingsuren: 10:30 - 16:15 (laatste toegang)

ATLANTIKWALL Raversyde | Proeven van de oorlogskeuken

Zet je smaakpapillen op scherp en ontdek wat er op het menu stond tijdens WO I en WO II. Chefs bereiden hapjes en drankjes op basis van ingrediënten uit de oorlogskeuken. Gidsen geven een woordje uitleg en ook de bijzondere eetgewoonten van Prins Karel komen aan bod.

Lezing oorlogskookboeken | Freddy Tyberghein

Bevlogen kookboekenverzamelaar Freddy Tyberghein vertelt je meer over de keukengeheimen in de oorlogsjaren.  Er verschenen tal van publicaties met tips om te koken met weinig middelen.  Denk maar aan oorlogsmayonaise, marsepein van aardappel en vegetarisch koken.

Aanvang om 11:00, 11:30 en 15:00 (30 min.) | Deze activiteit is inbegrepen in je ticket.

Themakroeg | The Newport Times ‘on tour’ 
Geniet van een drankje in de sfeervolle themakroeg. Deze drankjes zijn niet inbegrepen in je ticket (opgelet, er is geen Bancontact: cash geld of Payconiq).

Workshop: bewaartechnieken 
Hoe bewaarden ze vroeger vlees en vis? Maak kennis met enkele bewaringstechnieken van vroeger en nu met een animator van vzw Horizon Educatief.

ANNO 1465 | Keukengeheimen van de middeleeuwen

Living History Group Tartes et Bastons vertelt je meer over de keukengeheimen van de middeleeuwen. Ontdek wat er toen op het menu stond en hoe ze kookten. Pottenkijkers zijn toegelaten!

Speciaal voor kinderen zijn er leuke doe-activiteiten. Vzw Horizon Educatief laat je proeven van eetbare planten uit de duinen. Ontdek welke kruiden en specerijen ze in de middeleeuwen al kenden en waarvoor ze die gebruikten.  
  
I.s.m. Gastro Vita, chefs Renzo Truwant en Daisy Deckers (Stoelezvous), vzw Horizon Educatief, The Newport Times ‘on tour’ en Tartes et Bastons. 

Activiteit onder voorbehoud van de dan geldende maatregelen tegen COVID-19.

Smakelijk Raversyde
Smakelijk Raversyde
Smakelijk Raversyde
Smakelijk Raversyde