Smakelijk Raversyde

Date
11/11/20
Time
10:30 - 17:30
Location
ANN0 1465 & ATLANTIKWALL

Onder voorbehoud: afhankelijk van de maatregelen tegen COVID-19.

Op Wapenstilstand herdenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog. Raversyde wil dit op een smaakvolle manier in de kijker zetten. Zet je smaakpapillen op scherp en ontdek wat er op het menu stond.

Chefs bereiden hapjes op basis van oorlogsrecepten en gieten ze in een nieuw jasjes. Chefs Renzo Truwant en Daisy Dekkers bereiden oorlogssoep en een vleesgerecht. North Sea Chef Danny Huyghebaert neemt het visgerecht voor zijn rekening.

Dit is een activiteit waarvoor je zeker vooraf moet reserveren via www.raversyde.be. Wees er snel bij!

Op het parcours geven gidsen een woordje uitleg over voeding en het dagelijks leven tijdens WO I.

De bevolking en de Duitse bezetter gingen creatief om met de voedseltekorten. Gangbare ingrediënten werden vervangen door voedingsstoffen die wel beschikbaar waren. Er ontstonden openbare soepbedelingen, oorlogskookboeken en moestuintjes.

Smakelijk Raversyde

Nieuw dit jaar is de militaire veldkeuken. Je ziet hoe een militaire veldkeuken georganiseerd was tijdens WO I. Vzw Traditie Artillerie Vereniging (TAV) bedient je in een artillerie-uniform uit die tijd. In het troepenverblijf van Batterij Aachen geniet je van een drankje in de themakroeg (The Newport Times).

In zijn toenmalige woonst kun je genieten van de bijzondere eetgewoonten van Prins Karel.

Verder kun je ook proeven van de middeleeuwen in de middeleeuwse huisjes van Anno 1465. Living History Group Tartes et Bastons geeft je graag een woordje uitleg en een proevertje. Dit wordt ongetwijfeld een dag voor fijnproevers!

In samenwerking met Gastro Vita, The Newport Times, Traditie Artillerie Vereniging en Tartes et Bastons.

Smakelijk Raversyde