TENTOONSTELLING 'DUITSE GLASNEGATIEVEN'

_NATUURPARK
verlengd tot 31.05.2018

 

 

Terug naar activiteitenkalender

Large
Vandaag zijn we gesloten
Bekijk de openingsuren

Het artistiek erfgoed in West-Vlaanderen door de lens van de bezetter

Tijdens de twee laatste jaren van de Eerste Wereldoorlog was het Belgisch cultureel erfgoed het onderwerp van een uitzonderlijk project. Een groep van ongeveer dertig Duitse kunsthistorici, fotografen en architecten doorkruisten het hele land om de belangrijkste monumenten op Belgische bodem te fotograferen. Tussen de zomer van 1917 en de herfst van 1918 maakten zij meer dan 10.000 fraaie opnames van Belgische kerken, begijnhoven, kastelen, burgerwoningen, gedenktekens, interieurs en kunstwerken … In 1927 slaagde de Belgische Staat er in om de volledige collectie glasnegatieven op te kopen. Ze zijn nu eigendom van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium.

In Raversyde tonen we de meest opvallende, meestal nog nooit geziene, foto’s die genomen werden van het Erfgoed in Brugge en de rest van West-Vlaanderen. Ook op andere plaatsen in België kon je deze zomer kennis maken beelden uit dezelfde reeks.

Wegens de grote interesse en de vele vragen wordt de tentoonstelling in RAVERSYDE NATUURPARK verlengd tot 31 mei 2018! Het bezoek is gratis.

Een vergeten tijd gedetecteerd

Duitse glasnegatieven

Org.: Raversyde i.s.m. IRPA/KIK (Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium), gidsenkring De Lange Nelle & de Nationale Loterij