Wandelingen

29.04 _VOGELZANG (enkel in het Nederlands) _8U _gratis

21.07 _VLINDERS EN BLOEIERS (enkel in het Nederlands) _14U_gratis

15.08 _INSECTEN (enkel in het Nederlands) _14U _gratis

Large

WANDELINGEN IN HET NATUURPARK

29.04 _VOGELZANG (enkel in het Nederlands) – 8U_ gratis                      _Gids: Serge Allein – in het kader van de Week van de Zee

Niet alleen de standvogels brengen u wellicht al in de mood, maar ook heel wat vogels uit Afrika proberen u te bekoren met hun zang. Een rietzanger speciaal voor u uit West-Afrika ... u komt toch?

21.07 _VLINDERS EN BLOEIERS (enkel in het Nederlands) – 14U_gratis _Gids: Johan Broidioi / Rik Laleman

Vlinders en warme zomers, het is een goed huwelijk. De afwisseling van grasland, struweel en bos speelt een rijke vlinderfauna in de kaart en dat vind je nu juist in Raversyde. Laat de kinderen maar hun netje meebrengen, zo leren ze alle vlinders kennen en... loslaten. Raversyde ligt ook op de overgang van duin en polder en zo kan de bloemenliefhebber van twee walletjes snoepen: de soorten van de lichte zandgrond en de soorten die liever in de zware klei aarden. Komt daar nog bij dat de natuurontwikkelingswerken enkele verrassende planten aan het licht brachten. De eerste liefhebbers van deze plantenpracht zijn de vogels.

15.08 _INSECTEN (enkel in het Nederlands) – 14U _gratis

Hoog zomer is niet alleen hoog seizoen voor de toerist maar ook voor allerlei insecten. Wat ruist er in het struikgewas ? is het een sprinkhaan of een kever ? Wat fladdert of zoemt daar ? Je komt het vandaag te weten.

Org.: Vogelopvangcentrum Oostende, Natuurpunt Middenkust & NME Steunpunt Kust. Info: Natuurpunt Middenkust (Johan Broidoi - 059 30 57 96). Start wandeling: Vogelopvangcentrum Oostende, Nieuwpoortsesteenweg 642.