Atlantikwall in Raversyde

Geschiedenis zit in onze natuur.

De ATLANTIKWALL in Raversyde is een van de best bewaarde restanten van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen. Batterij Saltzwedel Neu is een schoolvoorbeeld van de Atlantikwall. Door haar goede staat van conservatie kan zij gerekend worden onder de belangrijkste Europese Musea, gespecialiseerd in verdedigingswerken. In Atlantikwall Raversyde vind je eveneens de best bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog, de Batterij Aachen.

Batterij Aachen: "Duik in WO I"

Dit uniek bunkercomplex uit WO I ligt in een glooiend duinengebied met uitzicht op zee. De batterij onderging een uitgebreide en grondige restauratie en herinrichting. Verdiep je in de boeiende geschiedenis van het dagelijkse leven in de kustbatterij en aan de bezette kust.

Batterij Aachen

Met beeld, animaties, (beton)maquettes en een 3D-reconstructie kom je meer te weten over de mysterieuze oorlog op zee en de kustverdediging. Pik ook een vleugje cultuur mee en ontdek het Groen Geruite huis van kunstenares Lily Van der Stokker (Beaufort). Ze inspireerde zich op het artistieke verleden van prins Karel en de camouflagetechnieken op schepen. Ze wil een vleugje vrouwelijkheid brengen, in een voor haar, mannelijke site.

Inkom
PAK 40
Oostelijke observatiebunker
Barbara bronnen
Telemeter
Gangenstelsel
Bunker
EHBO bunker