Toegankelijkheid

Er zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden op de dienstparking dichtbij de ingang van ATLANTIKWALL en op de publieke parking ter hoogte van ANNO 1465 en de cafetaria. Omwille van de corona-maatregelen is het parcours op Atlantikwall tijdelijk niet rolstoeltoegankelijk.

Rolstoelgebruikers & Kinderwagens

Omwille van de corona-maatregelen is het parcours op Atlantikwall tijdelijk niet rolstoeltoegankelijk.

De onthaalgebouwen zijn vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Er zijn aangepaste toiletten. ANNO 1465 is met uitzondering van de bovenverdieping van twee middeleeuwse huisjes volledig toegankelijk met rolstoel en kinderwagen. Op ATLANTIKWALL is het wandelpad rond de bunkers van Batterij Aachen (WO I), met een kinderwagen, toegankelijk mits hulp van een tweede persoon om de trappen te overbruggen.

Doven en slechthorenden

Er zijn mappen voorzien met de teksten van de audiogidsen. Download onderaan deze pagina de introtekst van Batterij Aachen (WO I).

Blinden en slechtzienden

Geleide- en assistentiehonden zijn welkom in RAVERSYDE. Langs het wandelpad op Batterij Aachen (WO I) zijn er twee voelmaquettes die je extra inzicht bieden in het verhaal van Batterij Aachen. Op dit gedeelte van de ATLANTIKWALL krijg je, door een signaal via WiFi, automatisch op de audiogids het verhaal te horen van de plaats waar je op dat ogenblik langs komt. Een trilfunctie geeft aan wanneer er een tekst te beluisteren is.

Introtekst Batterij Aachen