Atlantikwall Raversyde

ATLANTIKWALL RAVERSYDE IS OPEN VANAF 9 MAART 2024
Het park in het provinciedomein Atlantikwall Raversyde is het hele jaar door toegankelijk

Toegankelijkheid:
Batterij Aachen (WO I) is toegankelijk voor rolstoelgebruikers (mits begeleiding) en buggy’s. Voor baby's breng je best een draagzak mee om Batterij Saltzwedel-neu (WO II) te bezoeken of vraag er eentje aan de balie.

Honden:
Honden zijn niet toegelaten in Atlantikwall Raversyde, met uitzondering van geleidehonden. In het park van het provinciedomein Atlantikwall Raversyde kan men wandelen met de hond aan de leiband; er is ook een loopweide voorzien.

WANDEL DOOR 2 WERELDOORLOGEN

Atlantikwall Raversyde is een van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog (Batterij Saltzwedel-neu). Je vindt er ook de best bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog, batterij Aachen. Dit uniek bunkercomplex uit WO I ligt in een glooiend duinengebied met uitzicht op zee en werd in 2022 bekroond met een European Heritage Award.

De fototentoonstelling ‘Atlantic Wall’ van Stephan Vanfleteren hoort tot de vaste collectie op de site. Je kan zijn prachtig fotografisch werk bewonderen.

Wandel bij de ingang ook langs het 75 meter lange kustpanorama, met haarscherpe foto’s uit 1945.

  • Vandaag zijn we open
    van 10:30 tot 18:00
    Last entry at 4:15 pm