Bistro Raversyde opent de deuren
Het Provinciedomein Atlantikwall Raversyde in Oostende heeft sinds kort een nieuwe concessiehouder voor de horecazaak ‘Bistro Raversyde’. Zaakvoerders zijn Mathilde Bauwens, Robbe Ceunis en Arne Wittevrongel, alle drie 27 jaar. “We zijn heel blij hier van start te kunnen gaan", klinkt het.
Door het pensioen van de vorige uitbaters Geert Van Kerschaver en Suzie Sabbe én het aflopen van de concessietermijn, ging de Provincie op zoek naar nieuwe uitbaters voor de horecazaak op Provinciedomein Atlantikwall Raversyde. Uiteindelijk gaan Mathilde en haar man Robbe samen met zakenpartner Arne de uitdaging aan.
Het trio uit Brugge heeft al flink wat ervaring in de horeca opgebouwd. De ouders van Robbe zijn al acht jaar uitbaters van The Shelter in Het Zwin en vijf jaar van Urban Café in Bulskampveld, twee concessies van de Provincie West-Vlaanderen. Robbe en Mathilde staan intussen ook al vier jaar aan het roer van de Poelberg in Tielt. “Voor ons voelt Provinciedomein Atlantikwall Raversyde heel goed aan: enerzijds rust en natuur, anderzijds geschiedenis en cultuur. Het is hier heerlijk vertoeven”, vertelt het drietal. “Toen de mogelijkheid zich voordeed om hier aan de slag te gaan, hebben we niet getwijfeld. We zijn dan ook heel blij hier van start te kunnen gaan."
Zelfgemaakte lekkernijen
Bistro Raversyde, dus. Op de kaart pronken lekkere gerechten, zoals Oostendse kibbeling, tapas, mosselen en salades. Verder is er nog een uitgebreid aanbod koffie en gebak, waaronder muffins en pannenkoeken. “We gaan prat op onze verse grootmoederskeuken en zelfbereide gerechten. Ons ijs maken we zelf, net als de vol-au-vent, varkenswangetjes en spaghettisaus. Zelfs de slagroom en mayonaise maken we eigenhandig. Net zoals Atlantikwall Raversyde iedereen een kwalitatief bezoek wil bieden, vinden wij het belangrijk om gasten kwaliteit te serveren.” De zaak telt 300 couverts en biedt groepen de mogelijkheid om te reserveren. Bistro Raversyde werkt volgens het principe van zelfbediening.
Heropening komt op het juiste moment
“Er zaten enkele weken tussen het vertrek van de vorige uitbaters en de komst van de nieuwe. We zijn dan ook tevreden dat de horecazaak opent op het moment dat de vakantie op kruissnelheid komt. Wetende dat Atlantikwall Raversyde vorig jaar voor de tweede keer op rij meer dan 100.000 bezoekers lokte, speelt de horecaconcessie een belangrijke rol”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. “We wensen Mathilde, Robbe en Arne alvast veel succes. We zien een gezonde ambitie en zijn ervan overtuigd dat het een mooie match is met ons provinciedomein”, besluit directeur Mathieu de Meyer.
Bistro Raversyde is nog op zoek naar jobstudenten en flexi’s. Info en groepsreservaties: [email protected] en 059/30.62.44.
-
-
Tickets:Koop je tickets online