Inspiratiedag Bunkerdag

Wil jij je ook al voorbereiden op Bunkerdag België 2024, die zal doorgaan op 2 juni? Tijdens de inspiratiedag op 24 november 2023 kan je kennismaken met Bunkerdag België!
Wat is het? Wie zit erachter? En hoe kan jij meedoen? Je krijgt een antwoord op al jouw vragen en je ook kan deelnemen aan workshops gegeven door Bamm!, Bunkerdag Nederland en Atlantikwall Raversyde. 

Deze inspiratiedag richt zich tot erfgoedwerkers en iedereen die, in het kader van Bunkerdag België, activiteiten wil organiseren. 

Alvast tot dan! 

Locatie:
Kasteel van Tillegem

Programma: 

9:30 Ontvangst met koffie en thee
10:00 Welkomstwoord
10:30-12:30 Workshops (2 opties)
- Bunkerdag? Leuk voor het hele gezin! – Mastiek
- Toegankelijk erfgoed, voor iedereen? – Atlantikwall Raversyde
12:30-13:30 Lunch
13:30-15:30 lezing
- Niet zomaar een blok beton: inspiratie en communicatie – Bunkerdag Nederland
15:30-17:30 Vrijblijvende netwerkdrink

Inschrijven:
Aarzel niet en schrijf je in voor de inspiratiedag, er is plaats voor 60 personen en deelname is gratis.

1. Mastiek – Bamm!
Bunkerdag? Leuk voor het hele gezin!

Families zijn de bezoekers en vrijwilligers van morgen. Hoe kan ik mijn bunker en erfgoed aantrekkelijk maken voor kinderen van 6 tot 12 jaar? In deze vormingssessie krijg je de nodige handvaten en tips om zelf aan de slag te gaan. Maak jouw Bunkerdag-activiteit familievriendelijk. Ontdek meer over de noden van de publieksgroep, soorten activiteiten en nieuwe ontwikkelingen rond familie-vriendelijkheid. 
Deze vorming wordt gegeven door Mastiek, onderdeel van Bamm!. Mastiek is het bindmiddel tussen erfgoedverhalen en kinderen & jongeren.

2. Atlantikwall Raversyde
Toegankelijk erfgoed, voor iedereen?

Evenementen zijn altijd leuk! Met het gezin, de vrienden of alleen, je hebt altijd wel wat te doen. Maar is dat voor iedereen zo? Is jouw evenement toegankelijk voor iedereen en wat betekent toegankelijkheid nu? In deze workshop hebben we het over laagdrempeligheid en toegankelijkheid bij evenementen. We zullen hier verschillende groepen mensen bespreken die onderbelicht zijn, maar even veel recht hebben op vrije tijd. Wat zijn de valkuilen en hoe vinden we oplossingen als die te vinden zijn?
Deze vorming wordt gegeven door Atlantikwall Raversyde.

3. Bunkerdag Nederland
Niet zomaar een blok beton: inspiratie en communicatie

In deze workshops zal het hoofd van Bunkerdag Nederland, Deirdre Schoemaker, het hebben over wat Bunkerdag is en welke verhalen kunnen verteld worden op deze dag, verhalen die anders niet belicht worden. Ons landschap is nog steeds getekend door restanten van de wereldoorlogen, en die bunkers vallen op. Je ziet ze langs de weg, in parken en soms in tuinen. Die lieu de memoires vind je overal. Maar welke verhalen wil jij vertellen, hoe ga je ermee aan de slag en hoe communiceer je jouw activiteit naar de buitenwereld?
Deze vorming wordt gegeven door Bunkerdag Nederland.

Inspiratiedag Bunkerdag
  • Vandaag zijn we open
    van 10:30 tot 18:00