Creative Europe Project ATLANTIKWALL EUROPE

Atlantikwall Europe is een samenwerkingsproject dat opgestart werd in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018 en wordt ondersteund door Creative Europe, het Europese subsidieprogramma voor de culturele sector (2014-2020). Het Creative Europe Project loopt van 1 juli 2018 tot 30 juni 2020.

Het project Atlantikwall Europe wil een duurzaam netwerk vormen van Atlantikwall-locaties in de zeven landen langs de Atlantikwall: Frankrijk, België, Nederland, de Kanaaleilanden, Duitsland, Denemarken en Noorwegen. De projectpartners zijn culturele, educatieve en erfgoedinstellingen.
Samen willen ze het erfgoed van de Atlantikwall inzetten als een bron van inspiratie voor culturele samenwerking tussen musea, plaatsen van herinnering en andere geïnteresseerde partijen. Ook jongeren, middenveld en kunstenaars spelen een belangrijke rol in het uitwerken van Atlantikwall Europe.

Bunkerdag

Sinds 2018 organiseert Atlantikwall Europe jaarlijks een Europese Bunkerdag in elk land, waarbij bunkers opengaan die anders gesloten blijven. In 2023 gaat Bunkerdag in België niet door. 

Bunkerdag