Educatief pakket met animator

Ga op ontdekkingstocht met een animator van Horizon Educatief. Aan de hand van doe-opdrachten leer je meer over Batterij Aachen (WO I) of Batterij Saltzwedel-neu (WO II).

Aanbod voor scholen

Atlantikwall Raversyde WO I: Batterij Aachen bezoeken met animator en het educatief pakket 'Het verhaal van WO I aan de kust'
Met de klas breng je een bezoek aan de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit WO I. Via actieve werkvelden en belevingsopdrachten ondervinden de leerlingen hoe het voelde om op Batterij Aachen ingekwartierd te zijn. Een beleving die diepe indruk nalaat.

Atlantikwall Raversyde WO II: Batterij Saltzwedel-neu bezoeken met animator en het educatief pakket 'Het verhaal van WO II aan de kust'
Deze educatieve rondgang brengt het verhaal van de Atlantikwall en WO II op een originele manier tot leven. Lowie is een jongetje uit Gent, wiens grootouders in Raversijde wonen. Als hij voor zijn verjaardag een vlieger cadeau krijgt, trekt hij er stiekem op uit om zijn nieuwe speelgoed te testen. Wat Lowie daar ontdekt, brengt hem helemaal in de ban van WO II.

Na aanvraag krijg je een voorstel met extra info, de definitieve bevestiging volgt na je akkoord.

Doelgroep Vijfde en zesde leerjaar voor WO I of WO I
Duur 2 uur
Periode 9 maart t.e.m. 11 november 2024
Toegangsprijs

Atlantikwall: € 4 per leerling
Begeleider gratis

Animator € 80 (Oostendse scholen), € 90 (andere scholen)
  • Heute sind wir geöffnet
    from 10:30 to 18:00
    Last entry at 4:15 pm